Η Κοινωνία δε χτίζεται σε μία παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μία γροθιά

Πέστα Χρυσόστομε !

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μια……ημέρα πριν το ηφαίστειο βρυχάται ! Και μετά ;;



Μία νέα πολιτική τάση αρχίζει και δημιουργείται μέσα από τα ιστολόγια.
Αυτή των ακομμάτιστων και ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών.
Πολιτών που βαρέθηκαν να απογοητεύονται από σάπια κόμματα.
Πολιτών που σιχάθηκαν τους ταγούς της πολιτικής ιδιοτέλειας.


Πολιτών που τόλμησαν να κοιτάξουν έξω από τα κλουβιά που ήταν μαντρωμένοι.
Πολιτών που αποφάσισαν να σπάσουν τα λουκέτα και τις κλειδαριές του ψυχολογικού εξαναγκασμού, ότι κάπου πρέπει να ανήκουμε, πολιτικά, ιδεολογικά και κομματικά.
Πολιτών που αποφάσισαν να δοκιμάσουν την εναλλακτική που τους στερούσαν τόσα χρόνια οι επιτήδειοι του πολιτικού συστήματος, αντάμα με τους χορηγούς τους.
Πολιτών που αποφάσισαν να ξυπνήσουν από τον.....

Μήπως κύριε διοικητά του νοσοκομείου Χίου, θέλετε και μία αποκλειστική… νοσοκόμα ;



Την ώρα που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις, την ώρα που απολύονται εργαζόμενοι από το δημόσιο, την ώρα που πετσοκόβονται επιδόματα , την ώρα που πετάγονται στο δρόμο επιστήμονες ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Χίου Ελευθέριος Παπαϊωάννου έχει την φαεινή ιδέα να προσλάβει μόνιμο δικηγόρο στο νοσοκομείο για να τον συμβουλεύεται πως θα διαχειρίζεται τα ακίνητα του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος.

Μόνιμο σύμβουλο, λες και πρόκειται για την περιουσία του Ωνάση!



Έστειλε λοιπόν μια σχετική επιστολή στον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου και πήρε ένα ξεχεστήριο που είναι όλο δικό του, καθώς ο σύλλογος τον κατηγορεί για......

Ο έρωτας περνά από το …..στομάχι. Θα τον καλέσω για φαγητό στο σπίτι ! Αλλά τί θα του μαγειρέψω;



Ο έρωτας περνάει από το στομάχι ακούς και ξανακούς. Ωραία. "Θα τον καλέσω για φαγητό στο σπίτι" σκέφτεσαι. Αλλά τί θα του μαγειρέψεις; Ισχύουν άραγε και όλα όσα λένε για τις αφροδισιακές τροφές; Μήπως να τις εκμεταλλευτείς για να κερδίσεις και "κάτι" παραπάνω;

“Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι με τα συμπόσιά τους, αλλά και οι αρχαίοι κινέζοι έδιναν σημασία στο χρώμα και στη σειρά των γευμάτων, στη μυρωδιά και στο σχήμα της τροφής, στη γεύση και το άγγιγμα αυτής με τα χέρια” αναφέρει η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ευανθία Καραμπίνα. “Όλα αυτά συνεργούσαν στην αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα και ταυτόχρονα παρέπεμπαν σε μια ερωτική ατμόσφαιρα, αυξάνοντας την ερωτική.......

Θρίλερ στην Κρήτη! Μετακινούσαν το φίλο της αγνοούμενης φοιτήτριας σε στάνες και παραπήγματα!



Συνεχής  ενημέρωση-     Ο 50χρονος είχε πέσει θύμα αρπαγής, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο αδερφός της φοιτήτριας

- Τον μετακινούσαν για μέρες σε παραπήγματα "ανακρίνοντάς" τον για την εξαφανισμένη κοπέλα
- Όλο το θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του καθηγητή, στην Επισκοπή Ηρακλείου.
Οι αστυνομικοί είχαν έρθει σε επικοινωνία από χθες με τα άτομα που είχαν αρπάξει τον καθηγητή. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις κανονίστηκε ραντεβού, στο οποίο.....

Κάποιοι δεν θέλουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ενωμένα...



Καλλιεργούν δήθεν διχαστικά διλήμματα...Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι το τελευταίο οχυρό πατριωτισμού, ας το κρατήσουμε απόρθητο!

Έχω μείνει έκπληκτος από την υποτιθέμενη ή διαφαινόμενη διαμάχη Αξκών –Υπαξκών  η οποία έρχεται συχνά-πυκνά στην επιφάνεια με αφορμή διάφορες αναρτήσεις επί παντός επιστητού.
Αρχίζω να πιστεύω ότι όλη αυτή η «αναταραχή» είναι κατευθυνόμενη, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω το σκεπτικό που πιθανόν να κρύβεται πίσω της. Ανέκαθεν θεωρούσα ότι Αξκοί και Υπξκοί εργάζονται άοκνα για τον ίδιο σκοπό. Το παρόν δεν υποστηρίζει κάποια «πλευρά» γιατί απλά δεν υπάρχουν «πλευρές»!

Στη διάρκεια της καριέρας μου δεν......

NO SMOKING. Πρόστιμο και αυτόφωρο από Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου


NO SMOKING
Σίγουρη ότι ο αντικαπνιστικός νόμος που τίθεται σε ισχύ από την Τετάρτη θα εφαρμοστεί, εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Το ύψος των προστίμων, η περίοδος χάριτος και οι αντιδράσεις που πληθαίνουν. Τηλέφωνα καταγγελιών για τυχόν παραβάσεις

Ακόμη και με την απειλή του Αυτόφωρου, ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι τους προσεχείς μήνες οι καπνιστές που αρνούνται να συμμορφωθούν με το νέο νόμο της καθολικής απαγόρευσης καπνίσματος, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την ερχόμενη Τετάρτη.
Όπως έγινε σήμερα σαφές, από την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο νόμος προβλέπει πλήρη......

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ο Γιάννης Παρασκευάς τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κουράστηκε να περιμένει τις διαδικασίες επιλογής και κατεβαίνει υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου.( Rodos-Rhodos-Rhodes)



Από το Γιάννη Παρασκευά, τέως Νομάρχη και τεως Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου :
Κατηγορίες προς το ΠΑΣΟΚ για ολιγωρία, αναποφασιστικότητα, και ιδιοτελείς λειτουργίες. Αγνοεί τις διαδικασίες και θα είναι υποψήφιος για το Δήμο Ρόδου.

«…Η ολιγωρία, η αναποφασιστικότητα, οι πιθανές δεύτερες σκέψεις από κάποιους, οι πιθανές ιδιοτελείς λειτουργίες και η όλη διαδικασία δημιούργησε και διαμόρφωσε αρνητικό πλαίσιο για όλους όσους αποδέχτηκαν τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίου που θα στήριζε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, ειδικά για το νησί μας, μετά την .....

Οι ποντικοί των φωταγωγημένων «υπονόμων» του Κολωνακίου θα μεταμορφωθούν σε αρουραίους των χωραφιών;



Προχθές είχαμε την πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ναι ! Μετά από ένα σχεδόν χρόνο! Το παράδοξο (πέραν του χρόνου φυσικά) είναι ότι αυτό δεν αφορά ένα θέμα αγροτικής πολιτικής , αλλά όπως όλα δείχνουν …. το βόλεμα  ορισμένων του « Κολωνακίου».

Η κα Μπατζελή έφερε λοιπόν στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων», παρότι ως γνωστόν αυτό …..υπάρχει ήδη ως βάση δεδομένων η οποία τηρείται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Υπάρχουν επίσης εδώ και χρόνια   επιμέρους μητρώα, όπως το αμπελουργικό μητρώο, το ελαιουργικό, το κοινοτικό αλιευτικό μητρώο και μια σειρά από άλλες βάσεις δεδομένων διάσπαρτες στις δημόσιες υπηρεσίες σύμφωνα με τον εισηγητή της ΝΔ κ. Κ. Κόλλια . Επομένως, το πρόβλημα δεν ήταν η ανυπαρξία μητρώου.

Σκοπός της κας Μπατζελή  είναι κατά πρώτον να.....

Έγκυος καλόγρια με ένα γεροδεμένο ιερέα σε στιγμή πάθους! ( Διαφήμιση)



Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία με διαφήμιση παγωτών που δείχνει μια έγκυο καλόγρια κι ένα γεροδεμένο ιερέα σε στιγμή πάθους. 

Στην αφίσσα υπάρχει ένα προκλητικότατο σύνθημα που αναφέρει «άψογα σχεδιάστηκε», ενώ στη δεύτερη αφίσσα που κυκλοφόρησε, η έγκυος μοναχή τρώει από ένα κυπελάκι παγωτό της Antonio Federici Gelato Italiano τη στιγμή που ένα ζευγάρι καθολικών ιερέων είναι έτοιμοι να φιληθούν.
 
Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων έλαβε.....

Βρέθηκε η μαθηματική φόρμουλα του ελκυστικού... γυναικείου σώματος;


Όλες και όλοι θα θέλαμε να έχουμε ένα ελκυστικό σώμα. Πως όμως μπορούμε να το αποκτήσουμε; Υπάρχει μαθηματική φόρμουλα γι'αυτό;

Ζήτημα αντικειμενικών κριτηρίων είναι πλέον το πόσο ελκυστική είναι μια γυναίκα, σύμφωνα με νεοζηλανδό επιστήμονα ο οποίος υποστηρίζει ότι βρήκε τη μαγική μαθηματική φόρμουλα του ελκυστικού σώματος.

Πιο συγκεκριμένα, η ελκυστικότητα μιας γυναίκας προκύπτει από την.....

Τότε μόνο ! Μόνο αν η ραγδαία επιτεινόμενη οικονομική ύφεση οδηγήσει σε έκρηξη βίας και αίματος, μόνο τότε, όποια ……



Η επιδίωξη της εξουσίας και η άσκηση της εξουσίας σήμερα βασίζονται κυρίως σε πρακτικές μη πολιτικές. Το φαινόμενο είναι διεθνές, η έκταση και ένταση του φαινομένου, συναρτήσεις της κατά κεφαλήν καλλιέργειας σε κάθε κοινωνία.

Πρακτικές επιδίωξης και άσκησης της εξουσίας είναι οι νομικοί θεσμοί, κομματικοί σχεδιασμοί, επιτελικές μεθοδεύσεις, στρατηγικές και τακτικές, χρήση τεχνολογικών δυνατοτήτων πληροφόρησης και έκφρασης.

Πολιτικές ονομάζουμε τις πρακτικές που αποβλέπουν, κατά απόλυτη προτεραιότητα, να προκαλέσουν τη σκέψη, την κρίση, τον προβληματισμό του πολίτη, να δημιουργήσουν αίσθηση ευθύνης στον πολίτη για τις επιπτώσεις της ψήφου του.

Μη πολιτικές πρακτικές ονομάζουμε τα πολυποίκιλα ......

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Η Ελληνική λεβεντιά και η αυθάδεια του νεόπλουτου τσαρλατάνου Kevin Durant


Ένα μεγάλο μπράβο στα παλληκάρια της Προεδρικής Φρουράς…

Ακούει στο όνομα ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ Kevin Durant  είναι μέλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ και ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αστέρες του ΝΒΑ.

Αν η ηλιθιότητά του και η αυθάδεια τον βαρά κατακούτελα κάθε φορά που καβαλάει το καλάμι του δεν το γνωρίζω.

Αυτό που γνωρίζω και που το αποδεικνύει περίτρανα η φωτογραφία είναι το γεγονός οτι με θρασύ και προκλητικό τρόπο......

Θεόδωρος Πάγκαλος : Καπέλο σε μένα πολύ δύσκολο ! Κάτι ξέρει ο Θοδωρής


Μήνυμα απειλητικό  στέλνει ο Πάγκαλος στον Γιώργο. Τον προειδοποιεί ότι εν όψει του Υπερυπουργείου που ετοιμάζει, με Υπερυπουργό τον Ραγκούση , ότι δεν "δέχεται με κανένα τρόπο να του μπεί καπέλο".

Είναι αλήθεια ότι εφ' όσον ο Γιώργος δημιουργήσει το Υπερυπουργείο, όχι μόνο υποβαθμίζεται ο Πάγκαλος αλλά ακυρώνεται και ο ρόλος του ως Αντιπροέδρου και επικεφαλής των Οικονομικών μέχρι σήμερα , δεδομένου ότι θα θεωρηθεί ως αποτυχημένος.

Γιά αυτό και προλαβαίνει και τα "ρίχνει", στούς Παπακωνσταντίνου, Μπιρμπίλη, σαν κύριους υπεύθυνους γιά την....

Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει ο Καρατζαφέρης για περιφερειάρχη Αττικής Σκληρή απάντηση της Νέας Δημοκρατίας



Να στηριχθεί από κοινού υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και να αποσυρθεί ουσιαστικά η υποψηφιότητα Κικίλια, που έχει ανακοινώσει η Ν.Δ., προτείνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

«Κάνω μια ύστατη έκκληση για να μην δώσουμε και τον μίνι πρωθυπουργό στο ΠΑΣΟΚ. Να προτείνει τον κύριο Αβραμόπουλο και θα μπορούσαμε και εμείς να τον στηρίξουμε με δικούς μας αντιπεριφερειάρχες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Η Ν.Δ. έχει υποψήφιο Νίκης, Ανανέωσης και Ελπίδας στην....

Οι νέοι μας εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στην Ελλάδα



Με τις βαλίτσες στο χέρι, βρίσκεται το 42% των νέων 22 - 35 ετών για να εγκαταλείψει την Ελλάδα, καθώς δεν βλέπουν προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης, βρίσκουν εμπόδιο τη διαφθορά και το εκπαιδευτικό σύστημα δεν προσφέρει επαρκή εφόδια.

Το νέο κύμα μετανάστευσης μπορεί να μην έχει τα χαρακτηριστικά εκείνων άλλων εποχών αλλά επιτάσσει τον προβληματισμό, καθώς το νέο επιστημονικό προσωπικό νιώθει όχι μόνο την ύφεση αλλά και τις.....

Αντώνης Σαμαράς: Τέσσερα τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων στις αυτό- Διοικητικές εκλογές



Καταλύτη στην οικοδόμηση του «πλειοψηφικού συνασπισμού δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του Μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική», χαρακτήρισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Η ΝΔ θα αρχίσει να οικοδομεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό συνασπισμό δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του Μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική.
Θα το κάνει, ασφαλώς, όπως οφείλει, ανεξάρτητα από τις.....

Οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονται πλέον τη χώρα τους την ‘’Ευρωπαϊκή Ένωση’’



Κατακρημνίζεται η εμπιστοσύνη όλων σχεδόν των Ευρωπαίων πολιτών και πρωτίστως των Ελλήνων στην ΕΕ εξαιτίας βεβαίως του απωθητικού προσώπου που αποκάλυψαν οι ηγέτες των "27" και τα θεσμικά όργανα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης κατά τον χειρισμό της οικονομικής κρίσης. 

Αυτό αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της εαρινής δημοσκόπησης της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Οι αρνητικές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα του φθινοπώρου του 2009 (η τεράστια αυτή δημοσκόπηση διεξάγεται από τη Γιούροστατ δύο φορές κάθε χρόνο) είναι ....

Μοτοσυκλέτα πυρόσβεσης και στην Ελλάδα Η BMW R1200 RT



Ένα BMW R1200 RT κατάλληλα εξοπλισμένο με ότι χρειάζεται για να λειτουργήσει ως πυροσβεστικό όχημα άμεσης επέμβασης, χρησιμοποιεί δοκιμαστικά η Πυροσβεστική στην περιοχή του Υμηττού.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχει πιστοποιηθεί για την ασφάλεια και την καταλληλότητα της.
Διαθέτει δύο δεξαμενές των εικοσιπέντε λίτρων (σύνολο 50 λίτρα) με ειδικό διάλυμα αφρού, κατάλληλο για κάθε τύπο φωτιάς. Η ποσότητα υγρού που μεταφέρει η μοτοσυκλέτα είναι.....

Πέθανε και ο σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης του μοιραίου F-16



Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου

Κατέληξε  ο άτυχος σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από τη σύγκρουση των δύο F-16 στον αέρα την περασμένη Πέμπτη νοτιοδυτικά της Κρήτης, πάνω από τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τους ιατρούς, ήταν οι εγκεφαλικές βλάβες που έχει υποστεί ο 35χρονος πιλότος.

Ο σμηναγός   Ιωσήφ Αναστασάκης ήταν.....

Η Μίκα Ιατρίδη Βουλευτής ΝΔ και o Χαράλαμπος Αγγελόπουλος παντρεύτηκαν στο Φανάρι.


Mε τα ιερά δεσμά του γάμου ένωσαν τις ζωές τους χθες Σάββατο στις 11.00 το πρωί ο επιχειρηματίας κ. Χαράλαμπος Αγγελόπουλος με τη σύντροφό του Βουλευτή Δωδεκανήσου κα. Μίκα Ιατρίδη στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν η Βουλευτής και Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και η επιχειρηματίας κ. Ντίνα Δημητρίου.
Το γάμο τέλεσε με τις ευλογίες της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη Κυρίου Βαρθολομαίου ο ......

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ο Μπάρμπα-Γιάννης έβγαλε τα μαχαίρια ! Αν κατεβάσει άλλον το ΠΑΣΟΚ θα μαχαιρωθούμε


Επιμένει ο Γιάννης Μπουτάρης στην πρόσκληση προς τους άλλους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης, εκτός του Κώστα Γκιουλέκα, να συνταχθούν με τη δική του υποψηφιότητα και θα τους στείλει και σχετικές επιστολές.

Ηδη η «Δημοκρατική Αριστερά» αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα Μπουτάρη και σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ως η καλύτερη μεταξύ αξιόλογων υποψηφιοτήτων για να ενώσει όλες τις δυνάμεις και να νικήσει.

«Αν κατεβάσει άλλον το ΠΑΣΟΚ, θα μαχαιρωθούμε, θα γίνει πιο δύσκολη η ζωή μας», είπε ο Γ. Μπουτάρης, ο οποίος ελπίζει στη.....

Aν δεν τρελαθώ σήμερα, δε θα τρελαθώ ποτέ !



Ήταν μια γυναίκα που έμενε μόνη της σχεδόν όλο τον χρόνο γιατί ο άντρας της ήταν ναυτικός.  Tο  σπίτι ήταν κοντά σε έναν σταθμό του ηλεκτρικού και όποτε περνούσε το τρένο, έπεφτε η ντουλάπα που ήταν στην κρεβατοκάμαρα.

Kαλεί, λοιπόν, μια μέρα η γυναίκα έναν μαραγκό: «Ξέρετε», του λέει, «όποτε περνάει το τρένο, η ντουλάπα πέφτει...». Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση της η γυναίκα, περνάει το τρένο και πέφτει η ντουλάπα.

O μαραγκός δείχνει να ξέρει τη λύση στο πρόβλημα: «Aφήστε το σε μένα, θα τη στηρίξω στον τοίχο και μετά δεν θα....

Κλείστε επιτέλους τις κομματικές στρούγκες και απελευθερώστε τους πολίτες


Μα καλά, μπορεί να υπάρξει έστω και ένας λογικός άνθρωπος που να υποστηρίζει ότι η ενδεχόμενη επιλογή της Φώφης Γεννηματά για το Δήμο Αθηναίων είναι πιο ενδεδειγμένη αυτής του Γιώργου Καμίνη;

Αν ναι, πολύ θα ήθελα να ακούσω τα επιχειρήματα του.
Προσπάθησα, με ιδιαίτερο θέλω να τονίσω κόπο, να ανασύρω κάποια αναφορά στα επιτεύγματα της κυρίας Γεννηματά από την περίοδο της Υπερνομαρχίας Αθηνών.
Σας πληροφορώ ότι πέρα από τις χαριτωμένες ατάκες για την ατυχέστατη προεκλογική εκστρατεία του τότε.....

Νεες αλλαγες στο φορολογικο ζητησε η τροικα, αυτην την φορα αφορα τους επιχειρηματιες!


Τους πλουσιότερους επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι αποφεύγουν να δηλώσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και έχουν περιουσιακά στοιχεία βάζει στο στόχαστρό της η Εφορία, με τις προτροπές της Τρόικας.

Το κλιμάκιο, που αναμένεται στην Αθήνα το Σεπτέμβριο, προτείνει αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή ακόμη και στο 50% και η άρση της φορολογίας σε κατώτερα εισοδήματα μισθωτών.

Κοινοτικές πηγές, που επικαλούνται Τα Νέα του Σαββάτου, έλεγαν πως οι παραπάνω αλλαγές στο φορολογικό σύστημα δεν είναι.....

Μαύρισμα στους ‘’εκλεκτούς ’’ των κομμάτων και όχι αποχή από τις εκλογές



Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου είναι βέβαια νωρίς για να γίνουν αλλά θα διακινδυνεύσω να πιθανολογήσω δύο καταλήξεις. 

Η πρώτη αφορά την αποχή, η οποία κατά τη γνώμη μου θα κυμανθεί σε πρωτόγνωρα ποσοστά.

Η δεύτερη αφορά την καταβαράθρωση, των εκλεκτών των κομμάτων, αποτέλεσμα της απογοήτευσης των πολιτών προς αυτά.

Τα λεγόμενα χρίσματα που θα δώσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα «κάψουν» όσους υποψηφίους τα δεχτούν.
Η αποχή κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι.....

Τα …ατίθασα βγαίνουν απ τις …φωλιές τους ! οι sex-sexy woman



Τις έπιασε ο παπαράτσι… ακάλυπτες και τις εκθέτει στα μάτια του κοινού. Κάποιες είχαν την ατυχία να αποκαλυφθούν γιατί ήταν… λιώμα στο πιώμα και παραδόθηκαν στις αγκάλες του Μορφέως εν μέση οδό.   

Άλλες είχαν πάρει τα μύρια όσα και δεν έβλεπαν, όχι ότι βγήκε το στήθος τους στο… μεϊντάνι, αλλά ούτε πού βρίσκονται και πώς τις λένε.

Κάποιες πάλι το έχουν σύστημα να δίνουν…

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Είσαι άνδρας ή είσαι ρόμπα κύριε Μαρκογιαννάκη ;




Αυτή η χώρα πάει κατά διαόλου διότι στερείται πολιτικών με παντελόνια!
Διότι, χρόνια τώρα, άλλα λένε, άλλα εννοούν, άλλα κάνουν !

Αυτά τα  γράφω , διότι άκουσα  στο ραδιόφωνο, πριν λίγες μέρες τον σουταριθέντα  από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ , να λέει εκτός των άλλων ότι στηρίζει το μνημόνιο!
Και δικαιολογεί την ενέργεια του λέγοντας, απλά τι να έκανα;
Τι να κάνετε κ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ;
Αν ήταν για σένα σωστή  η στήριξη του....

Μετά το μηδέν εις το …πηλίκιον» του κ. Γ. Παπανδρέου, σήμερα έχουμε και το : «Με μηδέν εις το πανεπιστήμιον»!!



Μετά το αλήστου μνήμης «μηδέν εις το …πηλίκιον» του κ. Γιώργου Παπανδρέου, σήμερα έχουμε και το : «Με μηδέν εις το πανεπιστήμιον»!! Είναι το καινούργιο θαύμα της πασοκικής εξίσωσης όλων των ελληνόπουλων με το απόλυτο μηδέν. 

Όλα τα παιδιά, άσχετα από μελέτη και προσπάθεια, επιβραβεύτηκαν με την είσοδό τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, έμειναν δε και 4.000 θέσεις κενές ώστε αν το ζητήσουν, να εισαχθούν και λαθρομεταναστόπουλα. Μετά την παλινόρθωση του σοσιαλισμού στην Ελλάδα, συνεχίζεται δυστυχώς η καλλιέργεια του πνεύματος της αρπαχτής, του βολέματος και της ήσσονος προσπάθειας.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, για όσους δεν έχουν επιλεκτική μνήμη, ότι οι.......

Θα..θα..θα.. ….γεμίσουν οι φυλακές !! 1.100 υποθέσεις διαφθοράς.


Αν μάθετε ότι κάποιος  μπήκε φυλακή θα γραφεί στο βιβλίο Γκίνες Guinness World Records 

Περισσότερες από 1.170 υποθέσεις διαφθοράς δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων εκκρεμούν δικαστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Οι υποθέσεις αυτές διαβιβάστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια από ελεγκτικά όργανα στη Δικαιοσύνη, ωστόσο ακόμη δεν.....

Τρέξε Γιώργο να ...προκάμεις. Χρειάζονται όμως και βοηθοί των βοηθών !



Σε περίοδο που παγώνουν οι προσλήψεις στο Δημόσιο ο Πρωθυπουργός έφερε θέμα στην Βουλή για την πρόσληψη 20 επιπλέον συμβούλων προκειμένου να ενισχύσει το πολιτικό του γραφείο. Μήπως πρέπει να του πει κάποιος πως του είναι περιττοί, αφού εδώ και μήνες έχει αναλάβει το ΔΝΤ;;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών ο Παπαδημούλης ζητώντας διευκρινήσεις για τον ακριβή αριθμό των συμβούλων που απασχολούνται στο.. πρωθυπουργικό γραφείο, την επαγγελματική τους ιδιότητα και την δαπάνη της αμοιβής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με.....

Μία σύγκρουση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί



«Μία σύγκρουση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί» είναι ο τίτλος της σημερινής τραγωδίας στην Κρήτη: 
Αν τα δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block 52+ της 340 Μοίρας ήταν εξοπλισμένα με Σύστημα Απεικόνισης Μάχης AACMI (Αutonomus Air Combat Maneuvering Instrumentation), ο διαγωνισμός για την προμήθεια του οποίου έχει ακυρωθεί τέσσερις (!) φορές από το 2001 είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα είχε συμβεί ποτέ το δυστύχημα που έχει βυθίσει στο πένθος την Π.Α..
 
Το κόστος του AACMI στον ΕΜΠΑΕ 2011-2015 δεν ξεπερνά το ένα έκτο του κόστους ενός F-16, μόλις 10 εκατ. ευρώ. Δηλαδή όσο ζημιώνει το δημόσιο ο ΟΣΕ επί τρεις ημέρες! 
Η δαπάνη αυτή είναι ότι έχει απομείνει μετά από μία δεκαετία περικοπών ενός προγράμματος που θα εξασφάλιζε όσο το δυνατόν πιο.....

Η ΑΤΕ Ασφαλιστική μοιράζει εκατομμύρια στα διευθυντικά στελέχη της παρά το ότι έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.



Ενώ με βάση τα στοιχεία της η ΑΤΕ Ασφαλιστική εμφανίζει ότι έχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό, η Διοίκηση της εταιρίας κ.κ, Πανταλάκης Θεόδωρος-πρόεδρος Δ.Σ, Φιλίππου Κώστας-αντιπρόεδρος και Χατηϊωσήφ Ιορδάνης-διευθύνων σύμβουλος ....

Αποφάσισαν να προσφέρουν έκτακτη εισφορά σε προνομιούχα στελέχη 10 εκατ ευρώ Δημόσιο χρήμα (της Τρόϊκας), εν καιρό λιτότητας......περικοπής μισθών, συντάξεων και αποζημιώσεων.

Το ρεγάλο στους προνομιούχους υπαλλήλους θα πληρώσουν.....

Οι ‘ανεξάρτητοι’ υποψήφιοι αρνούνται τη στήριξη των κομμάτων τους. Γιατί ;


Οι  εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορούσαν να έχουν ως μασκότ τον Λούκυ Λουκ. Ακούγεται παράδοξο, όμως υπάρχει πιο ταιριαστό σύνθημα από το «είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόι», που σιγοτραγουδά στο τέλος κάθε περιπέτειάς του ο αγαπημένος «χάρτινος» ήρωας, καθώς απομακρύνεται έφιππος προς το ηλιοβασίλεμα;

Ως άλλοι «φτωχοί και μόνοι υποψήφιοι», δεκάδες κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη σε ολόκληρη τη χώρα, ανακοινώνουν την αυτόνομη....
κάθοδό τους στις εκλογές του Νοεμβρίου. Διακηρύττουν την ανεξαρτησία τους από κομματικούς μηχανισμούς και διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών τους, θέτοντας εαυτούς στην υπηρεσία των τοπικών κοινωνιών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα κίνητρα είναι.....

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Η μείωση μισθών και συντάξεων είναι παράνομη Οι Λετονοί πολίτες κέρδισαν στα δικαστήρια



Για όσους δε γνωρίζουν, η για όσους γνωρίζουν και κάνουν το κορόιδο, οι Λετονοί πολίτες οδήγησαν την κυβέρνησή τους στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, επειδή υπέγραψε συμφωνία με το Δ.Ν.Τ. και τους έκοψε μισθούς και συντάξεις, και ΚΕΡΔΙΣΑΝ

"Oι Λετονοί τους πήγαν στα δικαστήρια" και κέρδισαν ! Εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ?
Υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ νομικοί που αγαπάνε αυτήν την Πατρίδα? Ας αναλάβουν λοιπόν, αν υπάρχουν ...

Η κυβέρνηση της χώρας αυτής είναι υποχρεωμένη να....

Τραγωδία στον αέρα. Σύγκρουση δυο μαχητικών Νεκρός ο ένας από τους τρείς πιλότους



Δύο μαχητικά F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης με έδρα τη Σούδα Κρήτης συγκρούστηκαν στον αέρα νοτιοανατολικά της νήσου Χρυσή, με αποτέλεσμα να συντριβούν. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος. 

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα ο αγνοούμενος πιλότος του μονοθέσιου πολεμικού αεροσκάφους, το οποίο είχε συγκρουστεί, νωρίτερα με άλλο διθέσιο F- 16 νοτίως της Κρήτης και συνετρίβησαν.

Οι δύο πιλότοι του διθέσιου περισυνελέγησαν σώοι. Ο ένας εκ των δύο διασωθέντων πιλότων η κατάσταση της υγείας του οποίου κρίνεται σοβαρή, υπέστη εσωτερική αιμορραγία και διάτρηση πνεύμονα και φέρει κι άλλα τραύματα στο κεφάλι ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο.

Ο δεύτερος διασωθείς φέρει ....

Σε πολιτική απομόνωση οι γυναίκες στη Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιες στις εκλογές !



Διαβάζοντας τα δελτία τύπου από την ιστοσελίδα της ΝΔ με θέμα τη στήριξη του κόμματος σε υποψηφίους δημάρχους, διαπιστώνουμε ότι τα 71 ανακοινωθέντα –μέχρι στιγμής- ονόματα υποστήριξης , όλα ανεξαιρέτως ανήκουν σε άνδρες! 

Φαίνεται ότι –για τους εγκεφάλους της ΝΔ- καμία γυναίκα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να αναλάβει μια τέτοια θέση ευθύνης! 

Προφανώς στη συγκεκριμένη πολιτική παράταξη η ισχύουσα αντίληψη είναι ότι η θέση της σημερινής γυναίκας βρίσκεται στον πάγκο της.....

ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο ...Καζίνος μας-Φρουτάκια


Αρχίζει να δρομολογείται ο σχεδιασμός για τον τζόγο, σε μία προσπάθεια το Κράτος να έχει έσοδα.

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης εκτός του ότι παίρνουν ανεξέλεγχτες πλέον διαστάσεις, αγγίζουν σταδιακά κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αφού :

1. η ανεργία στη χώρα έφτασε στο 12%

2. ο αριθμός των ανέργων έως το τέλος του έτους, το 1.000.000 μέχρι το τέλος του έτους,

3. τα δάνεια που χτύπησαν κόκκινο είναι 23 δις και

4. 100.000 επιχειρήσεις θα κατεβάζουν ρολά.

Μέσα σε αυτό το οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο αρχίζει να δρομολογείται ο σχεδιασμός για τον τζόγο, σε μία....

Οι άνδρες βλέπουν τις sexy σεξυ γυναίκες σαν αντικείμενα



Οι σέξι γυναίκες που φοράνε μπικίνι, κυριολεκτικά κάνουν μερικούς άνδρες να τις βλέπουν σαν αντικείμενα ή εργαλεία, παρά σαν ανεξάρτητους ανθρώπους με επιθυμίες, σκέψεις και συναισθήματα, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Τομογραφίες του εγκεφάλου αποκάλυψαν ότι όταν οι άνδρες βλέπουν εικόνες γυναικών ντυμένων ανάλαφρα, τότε ενεργοποιείται η περιοχή του εγκεφάλου τους που σχετίζεται με τη χρήση των εργαλείων!

Ορισμένοι άνδρες επίσης δεν δείχνουν καμία δραστηριότητα, όταν.....

Το φοινικοδάσος της Πρέβελης Κρήτης κάηκε. Θα βρεθούν οι υπεύθυνοι ; Αστεία πράγματα !



Ένα ακόμα πλήγμα για την χώρα μας αποτελούν οι στάχτες του φοινικόδασους της Πρέβελης, που δείχνει ότι ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να καταρρέει. 

30 στρέμματα έγιναν στάχτη μέσα σε λίγη ώρα χωρίς να λειτουργήσει σύμφωνα με δημοσιεύματα, το σύστημα παρακολούθησης - πυρανίχνευσης, το οποίο έχει πληρώσει ο Ελληνας πολίτης.

Ο περιφεριάρχης κ.Καρούτζος είχε δηλώσει την Δευτέρα ότι το σύστημα δεν λειτούργησε επειδή επειδή υπήρχαν γραφειοκρατικά ζητήματα ανάμεσα ανάμεσα στην Πυροσβεστική και στην Περιφέρεια. Παράλληλα, έστειλε επιστολή, με την οποία ζητεί την παρέμβαση των Επιθεωρητών Ελέγχου Περιβάλλοντος, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι....

Η επιθετική συμπεριφορά των τουρκικών μαχητικών αυξήθηκε 30%


Κάθετη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας  για το μήνα Ιούλιο δείχνουν τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Οι δείκτες επιθετικότητας της Τουρκίας παρουσιάζουν τουλάχιστον 30% αύξηση παραβιάσεων σε σχέση με το μήνα Ιούνιο, ιδιαίτερη σημασία όμως έχουν δύο γεγονότα:

Πρώτον, ενώ μέχρι το Ιούλιο οι εμπλοκές, δηλαδή οι εικονικές αερομαχίες μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών περιορίζονταν μόλις σε 5 (απόρροια κυρίως της πολιτικής απόφασης να μην εμπλέκονται οι χειριστές της ΠΑ παρά μόνον όταν η κατάσταση φτάνει στο «μη περαιτέρω») ακριβώς αυτή η «μη περαιτέρω» επιθετική συμπεριφορά των τουρκικών μαχητικών είχε....

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τα μικρά φωτοβολταϊκά



Στον περιορισμό της γραφειοκρατίας για την τοποθέτηση μικρών εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων σε περιοχές εντός και εκτός σχεδίου, στοχεύει νέα υπουργική απόφαση.

Για την τοποθέτηση τους σε δώματα, στέγες, σκίαστρα, προσόψεις, αλλά και σε ακάλυπτους χώρους εντός σχεδίου, απαιτείται πλέον μόνο η γνωστοποίηση των εργασιών στην πολεοδομία.

Σε παραδοσιακούς οικισμούς, ιστορικά κέντρα πόλεων και....

Το ιδιόκτητο σπιτάκι του ‘Έλληνα είναι το τελευταίο οχυρό της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της ύπαρξης του. Θα το χάσει κι αυτό ;



Το τελευταίο ταμπούρι του Έλληνα, το τελευταίο του όρυγμα, είναι το ιδιόκτητο σπιτάκι του. Είναι το τελευταίο οχυρό της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της ύπαρξής του.

(Ο μπαξές, ο λαχανόκηπος, είναι πρόσθετο αμυντικό μέτρο, αλλά πολύ ισχυρό, για μια σειρά από λόγους όχι μόνο οικονομικούς).


Η μικρές του αποταμιεύσεις είναι το μπαρούτι της αντίστασης.

Το βόλι. Το ΠΟΛΥΤΙΜΟ.
Αλλά το κρυφό μεγα-όπλο, η εφ’ όρου ζωής ασφαλιστική του εταιρεία, είναι η οικογένεια. Το σόϊ του δηλαδή, οι συγγενείς. Αλλά και οι.....

Ευτυχώς δουλεύουν ακόμη οι …νόμοι της φυλακής



Την επίθεση ενός Έλληνα συγκρατούμενου  του δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τετάρτης ο 41χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της 11χρονης κοπέλας στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας.

Ο Έλληνας, ο οποίος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οικογενειάρχης, του επιτέθηκε με.....

Να πάνε στη φυλακή και αυτοί και οι εγχώριοι απατεώνες



Τα 6 μέλη της επιτροπής  που εισηγήθηκαν κήρυξη πανδημίας σχετιζόμενης με τον ιό «των χοίρων» H1N1, εξαπάτησαν τον Οργανισμό, αφού εξυπηρετούσαν τις ιδιωτικές εταιρίες φαρμάκων.

Αφού εξαπάτησαν την διεθνή κοινότητα για την «πανδημία H1N1», αφού κατάκλεψαν τις κοινωνίες με δισεκατομμύρια ευρώ, τώρα μας λένε πως «οι επιστήμονες της επιτροπής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, δούλευαν για λογαριασμό των ιδιωτικών εταιριών παρασκευής εμβολίων». Να πάνε στη φυλακή και αυτοί και οι εγχώριοι απατεώνες.

Η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι τα 6 μέλη της επιτροπής της που εισηγήθηκαν......

Αποχή από τις εκλογές ; Η τι θα ψηφίσω και γιατί ;



Ας αφήσουν,  το κρυφτούλι οι ποικίλοι εραστές των αποφθεγμάτων εναντίον της αποχής και ας μας πουν το πώς θα εκφραστεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις εκλογές, που σημαίνει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Τι  προτείνουν και ΓΙΑΤΙ το προτείνουν…

Συχνά για να καλύψουμε τα κενά μας, αλλά και για να κρύψουμε το ιδεολογικό και πολιτικό μας πρόσωπο καταφεύγουμε σε ηθικές αφαιρέσεις και αποφθέγματα.

Ο αποφθεγματικός λόγος είναι παράγωγο του αφοριστικού λόγου, της στείρας τσιτατολογίας και υποκρύπτει, ΟΧΙ μόνο αδυναμία ανάλυσης και.....

Η Γαλλία διώχνει τους Ρομά-Τσιγγάνους-Αθίγγανους από τα εδάφη της



Η Γαλλία προέβη στον επαναπατρισμό συνολικά 8.030 Ρουμάνων και Βούλγαρων Ρομά που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής τους από την 1η Ιανουαρίου ως σήμερα 25 Αυγούστου, στη μεγάλη πλειοψηφία τους "με εκούσιο τρόπο", ανακοίνωσε πριν από λίγο ο γάλλος υπουργός Μετανάστευσης Έριο Πεσόν.

Μεταξύ των 8.030 που επαναπατρίστηκαν από την 1η Ιανουαρίου, οι 1.291 το έκαναν "με εξαναγκαστικό τρόπο" και οι 6.739 "με εκούσιο τρόπο", μέσω 27 πτήσεων "ειδικά ναυλωμένων", διευκρίνισε ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για τον ακριβή αριθμό των Ρομά, πολιτών της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, που επαναπατρίστηκαν φέτος.

Από τις 28 Ιουλίου--όταν ο γάλλος πρόεδρος Νικόλα Σαρκοζί διοργάνωσε σύνοδο για τα "προβλήματα που θέτει η......

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Νέες εγγυήσεις 25 δισ. ευρώ για τη ….ρευστότητα των Τραπεζών. Τα προηγούμενα 25 εξαντλήθηκαν ; Τα είδατε σεις στην αγορά ;;


Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ,  παρά το γεγονός ότι η ρευστότητα των επιχειρήσεων επιδεινώνεται συνεχώς μία στις δύο, που απευθύνθηκε σε τραπεζικό ίδρυμα για έκδοση δανείου, είδε το αιτημά της να απορρίπτεται.

Για φως στο τούνελ της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο Γ. Παπακωνσταντίνου, συνοδεύοντας την τροπολογία του, με την οποία αυξάνονται κατά 25 δισ. ευρώ τα κονδύλια για την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου στα δάνεια που χορηγούν οι Τράπεζες.

Παράλληλα ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πως η πρόσθετη αυτή εγγυοδοσία δεν συνιστά σύγκλιση της κυβερνητικής πολιτικής με εκείνην της ΝΔ, καθώς η ρύθμιση, σκοπεί μεν στην......

Εκφράζει φόβο για τον εχθρό ….Λαό,η έκθεση της Κομισιόν.



Η «κοινωνική αναταραχή» συμπεριλαμβάνεται στους κινδύνους που απειλούν την εφαρμογή του μνημονίου. Σειρά από «κινδύνους» και «αβεβαιότητες» στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του μνημονίου κυβέρνησης - τρόικας βλέπει η Κομισιόν, κραδαίνοντας το μαστίγιο για την πλήρη εφαρμογή του.

Η Κομισιόν ομολογεί το φόβο του κεφαλαίου για τον εχθρό λαό, αφού προβλέπει «κινδύνους κοινωνικής αναταραχής και πολιτικών εντάσεων που αποτελούν σημαντικές απειλές για το πρόγραμμα», σε συνδυασμό με τη «σχετικά αδύναμη διοικητική ικανότητα».

Ανάλογα, ομολογείται και ο φόβος για γενικευμένες αντιδράσεις στα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, καθώς, όπως γράφεται στην.....

Αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης: Συμφωνία Ρωσίας και ΗΠΑ αλλάζει την αρνητική στάση της Σόφιας ;



Ραγδαίες "υπόγειες" εξελίξεις στην υπόθεση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες με υψηλή κινητικότητα τόσο σε τριμερές επίπεδο (Ρωσία, Ελλάδα, Βουλγαρία), όσο και σε επίπεδο αλλαγής στάσης των ΗΠΑ έναντι του έργου.

Η σκληρή τακτική που από την αρχή κατέστησε σαφές ότι θα ακολουθήσει η Ρωσία έναντι της Βουλγαρίας, μετά την προφορική διατύπωση της πρόθεσης του φιλοδυτικού Βούλγαρου πρωθυπουργού Μ.Μπορίσοφ να ματαιώσει την κατασκευή του αγωγού για ... περιβαλλοντικούς λόγους, φαίνεται ότι φέρνει αποτελέσματα, αλλά μια......

Ένας παράδεισος που έγινε στάχτη! Το Φοινικόδασος Πρέβελης στην Κρήτη



Ανυπολόγιστη η καταστροφή από τη φωτιά στο δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης. Κάηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Υπήρχε ευρωπαϊκό πρόγραμμα πυρασφάλειας που δεν προχώρησε ποτέ.

Μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές έχει υποστεί ο νομός Ρεθύμνου, που είδε μέσα σε λίγες μόνο ώρες να γίνεται στάχτη το μοναδικού φυσικού κάλλους φοινικόδασος της Πρέβελης.
Η φωτιά αποτέφρωσε το σύνολο σχεδόν τους δάσους το οποίο εκτεινόταν σε μία έκταση 30 στρεμμάτων. Από τη μεγάλη πυρκαγιά έχουν καεί μέχρι στιγμής 4.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 1.000 στρέμματα δασικής.

Το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος στην Κρήτη, αποτελούσε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Η Πρέβελη βρίσκεται στην πλευρά του.....
Related Posts with Thumbnails
Δυναμή μας στο νέο Blog Ρόδου, είναι η δική σας συμμετοχή, με τις προτάσεις και τα σχόλια σας.


Μη ψιθυρίζετε. Φωνάξετε δυνατά την άποψη σας.

greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,troktiko73-10.blogspot Ακομματιστοι Ελληνες Ιστολογοι

πέστα Χρυσόστομε,Pesta Xrysostome,pesta Χρυσόστομε


Τι γράφουν οι bloggers σήμερα


Xrisostomos Rodos Blog

Xrisostomos Rodos Blog

The Secret Real Truth

The Secret Real Truth

oxaxanoulis

oxaxanoulis

Stat