Η Κοινωνία δε χτίζεται σε μία παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μία γροθιά

Πέστα Χρυσόστομε !

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Τα εξώφυλλα που έκλεψαν τις καρδιές των αντρών του κόσμου



Τα προκλητικότερα εξώφυλλα της τελευταίας δεκαετίας! Ο αντρικός Τύπος στα απολύτως καυτά του! 

Από το εξώφυλλο ενός περιοδικού μπορείς να συμπεράνεις πολλά για την ύλη του.

Κι όταν φιγουράρει πρώτη μούρη μια καυτή ύπαρξη σε μια ενδιαφέρουσα(!) φωτογράφιση, τότε το εξώφυλλο γίνεται οσκαρικό! Και συλλεκτικό βεβαίως-βεβαίως...


Χωρίς άλλη καθυστέρηση λοιπόν, ιδού τα 18 εξώφυλλα που έκλεψαν τις καρδιές των αντρών του κόσμου τα τελευταία 10 χρόνια.


Πράγματι, ο αισθησιασμός άγγιξε κόκκινο...

UFO εμφανίζονται στο Google Maps


Δύο UFO παρατηρήθηκαν στο Google Maps –το ένα στο Τέξας και το άλλο στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.
Τα κόκκινα περίεργα αντικείμενα είναι ορατά σε όλους τους χρήστες των Google Maps, στη Street View εκδοχή.

Οι κάτοικοι των περιοχών δεν μπορούν να εξηγήσουν τις εικόνες που εμφανίζονται στην εφαρμογή της Google.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ένας ρεπόρτερ του σταθμού KLTV-TV επισκέφθηκε την επίμαχη πόλη στο Τέξας για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Ο ίδιος τονίζει ότι κανένας δεν είχε δει κάτι περίεργο να πετά πάνω από την πόλη. Σχολιάζοντας το επιχείρημα ότι οι εικόνες μπορεί να δημιουργήθηκαν από κάποια αντανάκλαση σε φακό κάμερας τοπικού καταστήματος ή από κάποια άλλου είδους αντανάκλαση, επισημαίνει ότι δεν είδε κάτι που να ενισχύει αυτόν τον ισχυρισμό.

Σύλληψη δύο Αλβανών εμπόρων ηρωίνης στη Λέσβο


Συνελήφθησαν, χθες (29-09-2012) το απόγευμα στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, μεθοδική και... εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε σε θαμνώδη ερημική τοποθεσία στην περιοχή «Ντίπι» της Λέσβου, κρύπτη, στην οποία οι δύο αλλοδαποί είχαν τοποθετήσει από κοινού, τέσσερις (4) αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 178 γραμμαρίων.

Στην κατοχή των δύο δραστών και σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, οχτώ (8) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 4.160 ευρώ το οποίο προερχόταν από πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης, η οποία προοριζόταν για πώληση σε τρίτους, δύο (2) μοτοσικλέτες και ένα (1) μοτοποδήλατο που χρησιμοποιούνταν ως μεταφορικά μέσα για τη διακίνηση των ναρκωτικών, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης.


Αχαΐα: Καλλιεργούσε χασίς σε αγρό


Την 29-9-2012/11.00 στα Κουνινιά Αχαΐας, συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός, γιατί καλλιεργούσε σε αγρό... ιδιοκτησίας του (69) δενδρύλλια κάνναβης και κατείχε (74) γραμμάρια ιδίας ναρκωτικής ουσίας.

Άπαντα τα προαναφερόμενα κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της Αστυνομία.


Διεθνές κύκλωμα κλοπής ΦΠΑ στο Κορωπί


Έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος οδήγησε στην αποκάλυψη διεθνούς κυκλώματος φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η υπόθεση αφορά την εταιρεία Όρμπικομ, που διαθέτει αποθήκη στο Κορωπί. Εκεί βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια, μεταφορές προϊόντων που ποτέ δεν έγιναν και ίχνη του κυκλώματος η δράση του οποίου εκτείνονταν από την Ουγγαρία έως την Ισπανία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μόνον ο διαφυγών φόρος προστιθέμενης αξίας ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ ενώ και τα πρόστιμα υπολογίζονται σε περίπου 1, 3 δισ. ευρώ.

«Πελάτες» της εταιρείας φέρονται να ήταν αλυσίδες καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών, προμηθευτές Λευκορώσοι και μέτοχοι Έλληνες και μία κυπριακή εταιρεία.

newsnow.gr

Φάκελος «πραξικόπημα»: Ποιοι έκρυβαν τον Παπανδρέου στη ΔΕΘ το 2011


Φάκελος «πραξικόπημα»: Ποιοι έκρυβαν τον Παπανδρέου στη ΔΕΘ το 2011

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr δύο ήταν τα πρόσωπα που αξιοποιούσαν τις πληροφορίες περί «πραξικοπήματος» και είχαν πείσει τον πρώην Πρωθυπουργό ότι επίκειται κίνηση στρατιωτικών καθώς και ότι κινδυνεύει η ζωή του : πρόκειται για τον Νίκο Αθανασάκη και τον Πάνο Μπεγλίτη, τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας… Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Νίκος Αθανασάκης, ο [...]

Αυτή την Πλατεία Ομονοίας ζήσαμε εμείς…


Αυτή την Πλατεία Ομονοίας ζήσαμε εμείς…

της Βάλιας Αλεξίου Αυτή την Πλατεία Ομονοίας ζήσαμε εμείς… Τώρα είναι μια πλατεία “εξωτερικού”… που συνορεύει με κράτη και λαούς… στο εσωτερικό μιας Πατρίδας ξεχασμένης. Εκεί δίναμε τα ραντεβού μας, για να ξεκινήσει η νυχτερινή περιπλάνηση της κάθε παρέας… Τι σημασία είχε που έμενες… Ηράκλειο, Παγκράτι ή Αιγάλεω… εκεί θα συναντιόσουν κάθε που έπεφτε ο [...]

Το κλεμμένο μηχανάκι ξετύλιξε το κουβάρι της πλούσιας δράσης του



Η παροιμία με τον κλέφτη που στην ... τρίτη φορά, η κακή του ώρα τον περιμένει στη ... γωνία αποτυπώθηκε στη δράση ενός 20χρονου που το τελευταίο διάστημα είχε ..."ρημάξει" στο Ηράκλειο μηχανάκια και αυτοκίνητα. Ο 20χρονος συνελήφθη χθες να οδηγεί κλεμμένη μοτοσικλέτα και οι έρευνες των αρχών που ακολούθησαν, ξετύλιξαν το κουβάρι της δράσης του.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δυο ράδιο- cd αυτοκινήτων, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα αφαίρεσε από δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα την 26-09-2012, καθώς και εξαρτήματα δίκυκλης μοτοσικλέτας, μαζί με τη πινακίδα κυκλοφορίας της, ιδιοκτησίας 25χρονου, η οποία είχε αφαιρεθεί την 02-09-2012, από τη πόλη του Ηρακλείου.


prismanews.gr

Οίκος Ρότσιλντ: Οι προφήτες του Χρήματος...




"Όχι ένας, αλλά περισσότεροι από τους οικογενειακούς φίλους, έχουν αναφέρει ότι, για κάθε γεύμα, η οικογένεια θέτει μια θέση στο τραπέζι για τον Εωσφόρο". ~ Fritz Springmeier
Οίκος Ρότισλντ : Διακεκριμένη οικογένεια γερμανοεβραίων τραπεζιτών, με σημαντική επιρροή στην οικονομικοπολιτική ιστορία της Ευρώπης.

Γενάρχης της δυναστείας θεωρείται ο Μάγερ Άνσελμ Μπάουερ (1743-1812), ο οποίος έλαβε το επίθετο Ρότσιλντ (στα γερμανικά «κόκκινη ασπίδα») από το σήμα της επιχείρησης του πατέρα του, που διατηρούσε ενεχειροδανειστήριο στη Φραγκφούρτη, όπου και γεννήθηκε. Ο Μάγερ εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως οικονομικός σύμβουλος του εκλέκτορα της Έσης και έστησε την πρώτη του επενδυτική τράπεζα στη γενέτειρά του. Μεγάλη ώθηση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των Ρότσιλντ έδωσαν η Γαλλική Επανάσταση και οι Ναπολεόντειοι Πόλεμοι (1792-1815). Την περίοδο αυτή χρηματοδοτούσαν με δάνεια τα διάφορα εμπόλεμα μέρη και εμπορεύονταν σιτηρά, βαμβάκι, αποικιακά προϊόντα και όπλα. Είχαν αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπων και συνεργατών, που περιλάμβανε ιδιωτικό ταχυδρομείο και υπηρεσία πληροφοριών. Λέγεται ότι το δικό τους κατασκοπευτικό δίκτυο πληροφόρησε το Λονδίνο για τη νίκη του Ουέλινγκτον στη Μάχη του Βατερλό, μία μέρα πριν από την άφιξη των στρατιωτικών αγγελιοφόρων. Οι Ρότσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824, ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841.

Οι Ρότσιλντ χρηματοδότησαν την εγκατάσταση Εβραίων στην Παλαιστίνη κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου και υπήρξαν θερμοί υποστηρικτές του κράτους του Ισραήλ. Άλλωστε, ένας Ρότσιλντ ήταν ο πρώτος παραλήπτης της Διακήρυξης Μπάλφουρ, με την οποία η Μεγάλη Βρετανία εξέφραζε τη θέλησή της για τη δημιουργία εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη.
Το παρακάτω βίντεο (χωρίς ελληνικούς υπότιτλους), βασίζεται στο βιβλίο ‘The House ofRothschild: Money's Prophets 1798-1848’ του Βρετανού ιστορικού Niall Ferguson (1999), ενώ το 2000 ακολούθησε ο 2ος τόμος για την περίοδο 1849–1998. (Penguin Books).

Σχετικά με το βιβλίο: Όποιος ενδιαφέρεται για την οικονομία, την ιστορία της Ευρώπης ή την άνοδο μίας θεαματικά επιτυχημένης εβραϊκής οικογένειας θα βρει τον πρώτο τόμο αυτής της ιστορίας του οίκου των Ρότσιλντς υπέροχο. Έχοντας μία άνευ προηγουμένου πρόσβαση στα αρχεία των Rothschild πριν το 1915, ο ιστορικός του Παν/μίου της Οξφόρδης Ferguson, ξεκινά την ιστορία της οικογένειας με τον έμπορο της Φρανκφούρτης Amschel, αλλά η πραγματική ιστορία ξεκινά με την άφιξη του πιο ικανού από τους γιους του, τον Nathan Mayer, στην Αγγλία πριν από 200 χρόνια. Ο κάθε ένας από τους πέντε γιους του Mayer, βρίσκονταν σε διαφορετικές πόλεις; Στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Βιέννη, τη Νάπολη και τη Φρανκφούρτη. Σε συνδυασμό με μια εντολή ενότητας που κράτησε τους αδελφούς εντυπωσιακά κοντά, ενώ κρατούσαν κόρες, μακριά από ξένους, αυτή η γεωγραφική διασπορά έδωσε στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της οικογένειας, ένα ασυναγώνιστο πλεονέκτημα, παρά το ότι οι γιοι του Mayer ήταν άνισης ικανότητας. Ο N.M. Rothschild είναι αυτός που ο Φέργκιουσον επιλέγει ως πρωταγωνιστή του (ο τρισέγγονός του πρότεινε το έργο στον συγγραφέα).
Από το 1815 και μετά, οι Ρότσιλντ ήταν παντού στην Ευρώπη. Κυριάρχησαν στη διεθνή αγορά ομολόγων, αγόραζαν και να πωλούσαν προϊόντα, όπως βαμβάκι, καπνό, ζάχαρη, χαλκό και υδράργυρο. Και επηρέασαν τον Μέτερνιχ, τον Ουέλινγκτον, την Βασίλισσα Βικτωρία, τον Βίσμαρκ, τον Gladstone και τον Disraeli.
Σύμφωνα με το SNIPPITS and SNAPPITS από όπου είδα και το βίντεο:
Ήξερες ότι πριν η Παλαιστίνη, διακανονιστεί ως "πατρίδα για τους Εβραίους", οι Ρότσιλντ εξέταζαν και το ενδεχόμενο της Μαδαγασκάρης, του Τσαντ, του Mato Grosso στη Βραζιλία, της Άνω Κοιλάδας του Νείλου, της Κένυα, της Βόρεια Ροδεσία, της Γουιάνα;
Αυτή η ταινία είναι γεμάτη ιστορικά δεδομένα που σπάνια εκτίθενται σε έλεγχο. Συνιστάται ανεπιφύλακτα η προβολή.
Η δυναστεία Rothschild κάνει χρήματα από τις δύο πλευρές του κάθε πολέμου. Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ, αλλά το τραπεζικό καρτέλ των Rothschild ήθελε χρήματα και εξουσία καθώς και μια δικαιολογία για να οικοδομήσει μια Κοινωνία των Εθνών. (και να αρπάξει την Παλαιστίνη).
Η Federal Reserve Bank είναι η κεντρική τράπεζα που τυπώνει το αμερικανικό δολάριο. Δεν είναι τράπεζα της κυβέρνησης, αλλά ανήκει στους παγκ΄σομιους τραπεζίτες, στους πιο ισχυρούς από αυτούς, που είναι η οικογένεια Rothschild.
Ελέγχουν όλο το Παγκόσμιο Σύστημα συναλλάγματος.

Ανεργία, συρρίκνωση εισοδημάτων και παιδική φτώχεια: η άμεση απειλή


Ανεργία, συρρίκνωση εισοδημάτων και παιδική φτώχεια: η άμεση απειλή

Αυτός είναι ο κοινωνικός χάρτης της “δίκαιης” Ευρώπης που ονειρεύονται, και στη χειρότερη μοίρα βρισκόμαστε εμείς… : Ας Μιλήσουμε Επιτέλουςμε πληροφορίες από πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: EU Employment and Social Situation Quarterly Review – September 2012 Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση (28/09/2012) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην [...]

Οι Κούρδοι έλαβαν απόφαση, για αυτόνομο κουρδικό κράτος στη Συρία


Οι Κούρδοι έλαβαν απόφαση, για αυτόνομο κουρδικό κράτος στη Συρία

ΓΡΑΦΕΙ Ο κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΤΟ TWITTER Michail Ignatiou @mignatiou Οι Κούρδοι έλαβαν απόφαση, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα, για αυτόνομο κουρδικό κράτος στη Συρία. Η Αγκυρα ξεκινά διάλογο με τον Οτσαλάν. Michail Ignatiou @mignatiou Η ενημέρωση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για τη συνάντηση του κ. Νετανιάχου με την κ. Χίλαρι Κλίντον, αποδεικνύει τις διαφωνίες τους [...]

O Παπακωνσταντίνου έδωσε μόνο 20 από τα 1991 ονόματα λίστας μεγαλοφοροφυγάδων της Λαγκάρντ


O Παπακωνσταντίνου έδωσε μόνο 20 από τα 1991 ονόματα λίστας μεγαλοφοροφυγάδων της Λαγκάρντ

Τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών και μεγάλων «οικογενειών» που κυριαρχούν στην οικονομικοπολιτική ζωή της χώρας περιλαμβάνει η λίστα της Κριστίν Λαγκάρντ που παραδόθηκε χέρι με χέρι στον πρώην υπουργό Οικονομιών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και εδώ και 18 μήνες παραμένει άφαντη! Η λίστα αυτή περιέχει 1.991 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της HSBC Γενεύης ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και ονόματα της οικογένειας ισχυρού [...]

Δημόσιες συναθροίσεις από αλλοδαπούς: πόσο νόμιμες είναι;


Δημόσιες συναθροίσεις από αλλοδαπούς: πόσο νόμιμες είναι;

Του Ηλία Ηλιακόπουλου Με αφορμή τα επεισόδια στην Αθήνα και τις καταστροφές καταστημάτων – Θα μπορούσαμε, άραγε, εμείς στις χώρες τους να διαδηλώσουμε υπέρ του χριστιανισμού ή θα μας είχαν κόψει το κεφάλι; Γυαλιά καρφιά τα έκαναν στις 23 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα ομάδες Μουσουλμάνων , οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ομονοίας φωνάζοντας συνθήματα και αποπειρώμενοι [...]

Παραίνεση Β. Μαρκεζίνη προς τους Έλληνες: Εθνική Συμφιλίωση


0

«Έχω απατήσει. To σεξ για τον άντρα είναι μια φυσική ανάγκη!» Ποιος το είπε;


«Έχω απατήσει. Το σεξ για τον άντρα είναι μια φυσική ανάγκη. Η φύση είναι ίδια παντού και αμείλικτη. Το αρσενικό έχει το ρόλο του κυνηγού, έλκεται οδηγείται από τον ερωτισμό...
του», είπε ο διάσημος άντρας...
Δείτε το διάσημο και τις... αποκαλύψεις του για τον έρωτα! (Φωτό)

Μπήκε πωλητήριο στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας!


Στην πινακίδα του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, μετά τη διασταύρωση της Ν. Σελεύκειας, έχει μπει πωλητήριο, όπου υπάρχει το τηλέφωνο του πωλητή. Προφανώς, πρόκειται για το τηλέφωνο του υπουργείου Παιδείας. Μπορεί ακόμη να μην έχει ανακοινωθεί η πώληση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ωστόσο η έξυπνη πλάκα, δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ίδρυμα και το μαύρο του το χάλι. Υπολειτουργεί, πλέον, με ελάχιστους φοιτητές, ενώ έχει απομείνει μ' ένα σχεδόν τμήμα. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν σίτιση και το ΤΕΙ εμφανίζειγενικά μια παρατημένη εικόνα... Άρα το πωλητήριο είναι η επόμενη "σωτήρια" κίνηση!

katoci.com

Τα Χανιά η αρχαιότερη ευρωπαϊκή πόλη που κατοικήθηκε;


Τα Χανιά είναι η αρχαιότερη κατοικημένη πόλη της Ευρώπης; Σε αυτό συγκλίνουν οι αρχαιολόγοι που βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής αποδεικτικών ...
στοιχείων καθώς όλα δείχνουν πως η περιοχή της Κυδωνίας, στον λόφο του Καστελίου είναι η πόλη που κατοικείται από το 3.500 π.Χ. έως και σήμερα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2011 - 2012 με θέμα 'Κρίσεις: συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία', η ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ξεκίνησε από χθες μια σειρά από ξεναγήσεις για μαθητές και όχι μόνο στην παλιά πόλη των Χανίων αλλά και σε αρχαιολογικές περιοχές στη Δυτική Κρήτη.

«Η Κνωσός είναι πιο σημαντική από την Κυδωνία αλλά σταμάτησε να κατοικείται. Τα Χανιά, οι Κυδωνίες ακόμα και την περίοδο των Σαρακηνών συνέχιζαν να κατοικούνται. Προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη που κατοικείται συνεχώς και αδιαλείπτως από το 3500 π.Χ. έως και σήμερα. Μπορεί κατά περιόδους να είχε άλλη μορφή η πόλη αλλά ήταν από τις λίγες σε όλη την Ευρώπη που όλο αυτό το διάστημα κατοικείτο», ανέφερε η αρχαιολόγος Κ. Τζανακάκη.

Μαζί με τη συνάδελφό της Ε. Πρωτοπαπαδάκη, μίλησαν σε παιδιά της Β΄τάξης του 2ου Γυμνασίου Χανίων για τις δύο μεγάλες καταστροφές της πόλης των Χανίων, το 1.450 π.Χ. και το 350 μ.Χ. από σεισμό, μετά από τις οποίες ωστόσο η πόλη συνέχιζε να κατοικείται.

Αρχικά στον αρχαιολογικό χώρο στο Καστέλι μίλησαν για την καταστροφή της πόλης των Χανίων το 1450 π.Χ. Πολύ παραστατικά και με πληθώρα στοιχείων η κα Πρωτοπαπαδάκη περπάτησε ανάμεσα στις αρχαιότητες εξηγώντας αναλυτικά στα παιδιά στοιχεία της αρχιτεκτονικής των Μινωιτών, δίνοντάς τους παράλληλα στοιχεία για την καθημερινότητα της ζωής κατοίκων της πόλης το 1450 π.Χ. μέσα από τα ευρήματα που βρέθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο. Η ξενάγηση κέρδισε τους περισσότερους μαθητές που παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την όλη παρουσίαση.

Ακολούθησε επίσκεψη σε άλλο σημείο της πόλης, στο Βυζαντινό τείχος, όπου υπάρχουν ευρήματα από την καταστροφή της πόλης των Χανίων από τον σεισμό του 350 μ.Χ.

Στα Φαλάσαρνα

Με θέμα 'Η ρωμαϊκή καταστροφή της Φαλάσαρνας' πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ξενάγηση για το ευρύ κοινό στον αρχαιολογικό χώρο της Φαλάσαρνας. Ξενάγηση: κα Ελπίδα Χατζηδάκη, ανασκαφέας του χώρου. Ώρα ξενάγησης: 11 π.μ. στην είσοδο του αρχαιολογικό χώρου Πληροφορίες: κα Μαρία Σκόρδου, τηλ.: 28210 44418 / 94487.

erroso.blogspot.com


Συλλήψεις! Επιτέλους!!


του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΟΛΥ αργά, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Κι αν φτάσαμε ως εδώ, ήταν γιατί κανένας κανέναν δεν φοβήθηκε, στις δεκαετίες της «δημοκρατίας». Έτσι «το’ πιασαν», αυτά δρομολόγησαν, αυτά κάνει η…
βαρυστομαχιά από κακώς εννοούμενη ελευθερία και ελευθερίες. Κι αν ήταν ο ξεσηκωμός με το σύνθημα «ο λαός στην εξουσία» ζητούμενο, σήμερα είναι δεδομένο και βλέπουμε πού φτάσαμε. Ποιος να το’ λεγε πως ο λαός θα βγάλει και κάτι φυντάνια και «ηγέτες» απ’ το πουθενά…Κι άρπαξε τη συνεταιριστική ιδέα το κάθε βλαχαδερό, κέρδισε τις εκλογές με την κλίκα του κι έγινε δυνάστης του αγρότη, για να πεθάνει ο ίδιος πλούσιος. Κι ο υπουργός; Θα’ με νε πίσω κι αυτός, μες το μεθύσι της εξουσίας και στο μέλι της χαράς; Η ατιμωρησία που λέγαμε…

ΚΑΙ κλαίμε στα ερείπια μιας Ελλάδας που μαζί την καταστρέψαμε. Κατά τη δύναμη και την «προσφορά» του έκαστος. Ατομικά, συλλογικά και…συνδικαλιστικά. Για να μοιραστούμε τα «κέρδη» με λεόντειες ανισότητες, ωστόσο, κανέναν δεν μας απαλλάσσει απ’ τη βαρύτητα του ηθικού μέρους. Αν βουρκώναμε νωρίτερα, δεν θα κλαίγαμε σήμερα. Κι αν η Ελλάδα μας ενέπνεε, δεν θα την παραχωρούσαμε σε «εισβολείς» κι ούτε θα προσφέραμε «τα άγια τοις κυσί».

ΤΩΡΑ έπεσαν βούλες και υπογραφές. Από κυβερνήσεις κυβερνητών με το πάθος της εξουσίας και με «ιδεολογία» την ψηφοθηρία. Πάση θυσία και έναντι παντός ανταλλάγματος. Και, βέβαια, τις συνέπειες δεν τις υφίστανται οι μακρινοί, κρυμμένοι και σιωπώντες τέως Πρωθυπουργοί και οι μεγαλοσχήμονες της παρέας τους. Αυτοί δεν περιμένουν τη σειρά τους για φάρμακα και εξετάσεις σε νοσοκομεία, «μπουκωμένα» από αλλοδαπούς με ίσα δικαιώματα, αλλά χωρίς καν ένα ένσημο στη «φιλόξενη» Ελλάδα των κορόιδων. Κι ούτε, βέβαια, κανένας τους «σκότωσε» το σπίτι του (των Β. Προαστίων) μη τον σκοτώσουν με μαχαίρια και καλάσνικοφ.

ΑΚΟΥΣΑΜΕ τον κ. Σαλμά και αναθαρρήσαμε. Όχι γιατί θα…καλοπεράσουμε ιατρικώς και φαρμακευτικώς, αλλά γιατί θα κακοπεράσουν τα τρωκτικά που αποχωρούν απ’ το πάρτι για την τρύπα τους, τρομαγμένα. Είδαμε και τις πρώτες συλλήψεις και (ελάχιστες ) φυλακίσεις μαγαλοφοροκλεφτών. Και δήμαρχο που θα κάτσει στο σκαμνί για παράνομες χωματερές και στο κελί «διοικητικό» που υπέγραφε «αναπηρικές». Κάτι χαράζει και συλλήψεις δεν κάνουν μόνο οι δικτατορίες. Με τη δημοκρατία «κανένας δεν κάνει ό,τι θέλει» και οι συλλήψεις είναι το πρόγευμα για να (επι)ζήσει.


Η έρευνα προχωράει επικίνδυνα: Φάε τον «Μεσάζοντα» και φόρτωσέ το στην Τρομοκρατία…





Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
- Κύριε Γενικέ θα μπορούσατε να δείτε αυτό σας παρακαλώ;
- Καλά, άφησέ το κύριε Συνταγματάρχα.
- Τώρα αν δεν σας πειράζει.
- Είναι τόσο επείγον;
- Θα καταλάβετε. Διαβάστε το….

Η «Ηχογράφηση»….

- «Δεν νομίζω ότι θα πρέπει ο «στόχος» να είναι ιδιαίτερα περίπλοκος».
- Γιατί όχι;
- Για να είναι το μήνυμα όσο το δυνατόν πιο «εύπεπτο» από όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Απλά γι’ αυτό.
- Μα είναι εύπεπτο. Το άτομο αυτό βρίσκεται πίσω από όποια πέτρα μεγάλης διαφθοράς κι αν σηκώσεις.
- Όχι ακριβώς.
- Γιατί όχι;
- Δεν είναι «δημόσιο πρόσωπο». Δεν είναι πολιτικός. Δεν είναι πολιτειακός παράγοντας. Θες κι άλλα; Ιδιώτης είναι. Για το κέρδος του δουλεύει.
- Είναι εκμαυλιστής συνειδήσεων.
- Είναι απλά επιχειρηματίας. Πολυεθνικός αλλά επιχειρηματίας. Όπως είπα: απλά «ιδιώτης». Όχι «Πολιτικό Πρόσωπο». Άρα, άχρηστος ως «Επαναστατικός Στόχος».
- Και τι μ’ αυτό;
- Ξαναλέω: μπορεί να’ ναι «Μεσάζοντας» μεν, αλλά δεν παύει να είναι «Ιδιώτης». Το «επαναστατικό μήνυμα» από την «εκτέλεσή» του απλά «δεν θα περάσει».
- Γιατί; Δεν θέλουμε να χτυπήσουμε κάθε Καπιταλιστή και γενικά το Κεφάλαιο;
-Και τα χτυπάς έτσι; Χτυπώντας έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό; Τι νόημα έχει όταν δεν επιτυγχάνεις «μαζικό επικοινωνιακό αποτέλεσμα»; Είπαμε: ο στόχος πρέπει να είναι «εύπεπτος επικοινωνιακά», να είναι ήδη προδιατεθειμένη αρνητικά και οργισμένη η Κοινή Γνώμη εναντίον του.. Τουλάχιστον όταν είναι «ένας». Εάν μου έλεγες ότι θα χτυπούσατε χίλιους καπιταλιστές ταυτόχρονα, τότε να σου πω ναι. Αλλάζει το πράγμα.
- Διαφωνώ. Μπορεί να’ ναι ένας και άγνωστος στο ευρύ κοινό αλλά «ένας με βαρύ φάκελο» όμως. Όποιο βαρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα κι αν σηκώσεις, θα τον βρεις από κάτω.
- Στην «συλλογική συνείδηση» της Κοινής Γνώμης δεν φαίνεται ως «ένοχος» αυτός. Αλλά ο «Δημόσιος Παράγοντας» που «αποδέχτηκε το χρηματισμό». Ο άλλος φαίνεται απλά ως ένας «απρόσωπος επιχειρηματίας» που έκανε τη «δουλειά» του. Όσο αντιπαθής κι αν είναι.
- Ναι, αλλά όλοι αυτοί οι ξένοι που σήμερα μας βάζουν τη θηλιά του μνημονίου στο λαιμό έβαλαν πρώτα το μέλι – και μάλιστα μετ’ επιτάσεως και με πολύ «επαγγελματικές μεθόδους πειθούς» – στα χείλη αυτών των «δημόσιων παραγόντων». Επιμένω: τους «εκμαύλισαν» με «υπέρτερα όπλα».
- Και οι «δικοί μας» τι έκαναν; Δεν είχαν νου, συνείδηση και ηθική να αντισταθούν; Όχι. Η μεγάλη ευθύνη είναι των «Πολιτικών Προσώπων». Όχι του Ιδιώτη. Διαφωνώ στο χτύπημα.
- Αν «φας» το δημόσιο πρόσωπο, τον πολιτικό ή τον όποιον διεφθαρμένο Πολιτειακό Παράγοντα, ο άλλος θα διαφθείρει ακόμη περισσότερους. Και δεν μπορείς να τους φας όλους.
- Κι αυτόν τον «σημαντικό Ιδιώτη» να φας, κάποιος άλλος θ’ αναλάβει στη θέση του. Δεν στέκει το επιχείρημά σου. Άσε που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να βρεις «επιχειρησιακές πληροφορίες» για τέτοια διεθνή υψηλά «άτομα κλειδιά». Ούτε και είναι και τα πιο «προσιτά». Είναι ανέφικτο το «Στήσιμο του Σκηνικού». Κι ακόμη κι αν λύσεις αυτά τα προβλήματα πως θα το «δικαιολογήσεις» μετά στην κοινή γνώμη; Θα σε βγάλουν «εγκάθετο». Μόνο και μόνο γιατί κατάφερες να έχεις τόσο «εξεζητημένη πληροφόρηση» και να το μετατρέψεις σε «εφικτό στόχο».
- Ω, λεπτομέρειες τώρα. Αυτός που θέλει βρίσκει πληροφορίες και το «στήνει το σκηνικό». Θα τα καλύψουμε όλα μια χαρά ύστερα με την Προκήρυξη.
-Άσε που, ξαναλέω, φυλάσσεται γερά. Δεν θα μπορέσετε να του την «στήσετε».
- Κι όμως. Έχουμε ήδη πολλά πιθανά δρομολόγιά του. Δέκα ελεύθεροι σκοπευτές μας από πολύ μακρινή απόσταση θα κάνουν εύκολα τη δουλειά.
- Πάντα παραξενευόμουν για τις «περίεργες αποτελεσματικές πηγές» σου. Αλλά τέλος πάντων, το προσπερνώ. Και μένω στο προκείμενο: Και μόνο να τολμήσεις να ψάξεις στην αγορά για «όπλα ελεύθερης σκόπευσης» θα σ’ εντοπίσουν στο λεπτό. Θεωρείται «ναρκοπέδιο» αυτή η «συγκεκριμένη αγορά». Τι νομίζεις; Ότι τα Dragunof και τα Μ-110 κυκλοφορούν στην Ομόνοια ή στα σουπερμάρκετ; Απαγορευμένο πεδίο είναι στην κυριολεξία. Τουλάχιστον για «μικρές ομάδες του βεληνεκούς» μας. Πόσω μάλλον να τα χρησιμοποιήσεις κιόλας και μάλιστα σε τόσο υψηλό στόχο. Θα σ’ εντοπίσουν και θα σε λιανίσουν στο λεπτό.
- Δεν είναι απαραίτητο να είναι «εξειδικευμένα όπλα».
- Με δουλεύεις; Για ελεύθερη σκόπευση ασφαλούς μακρινής αποστάσεως μιλάμε ή κατάλαβα λάθος; Για 500 – 600 μέτρα δεν μιλάς;
-Ναι, σωστά κατάλαβες. Αλλά, τα όπλα δεν χρειάζεται να αναζητηθούν μέσα από τόσο «εξειδικευμένα κανάλια».
- Επιμένω: τα συγκεκριμένα όπλα και τα συγκεκριμένα κανάλια προμήθειάς τους είναι «ελεγχόμενα» και «σταμπαρισμένα».
- Όχι, όχι, δεν κατάλαβες. Δεν διαφωνώ σ’ αυτό.
- Αλλά;
- Θα χρησιμοποιηθούν όπλα από τα οποία είναι γεμάτη η αγορά, είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικά, αλλά «αχαρτογράφητα», συνεπώς αδύνατον ν’ ανιχνευθεί η «διαδρομή» τους.
- Δηλαδή;
- Τυφέκια του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Ας πούμε τύπου και γενιάς Μ1. Δόξα τω Θεώ, είναι πλημμυρισμένος ο πλανήτης απ’ αυτά. Έχουν δραστικό βεληνεκές κάμποσες εκατοντάδες μέτρα, ικανοποιητική διατρητική ικανότητα – ιδίως με τα «κατάλληλα πυρομαχικά» – και με μια διόπτρα κι έναν αυτοσχέδιο σιγαστήρα θα «παίξουν» μια χαρά.
- Δεν αντιλέγω αν και μ’ εκπλήσσεις με το «απλοϊκό της σκέψης». Ναι, ΟΚ, έχουν δυνατότητες αυτά τα τυφέκια. Αλλά δεν είναι εξειδικευμένα όπλα. Σε τέτοιες αποστάσεις υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμη και «παιδαριώδης» ή τουλάχιστον «ερασιτεχνική» η προσπάθεια.
- Εκπαιδεύονται καιρό τώρα δικοί μας πάνω σε μακρινές βολές με ανάλογα όπλα. Μην ξεχνάμε ότι τεράστιοι πόλεμοι διεξήχθησαν με τέτοια όπλα και πλήθος επιτυχημένων μακρών βολών. Και χωρίς διόπτρες μάλιστα. Χώρια που θα είναι δέκα οι σκοπευτές μας, οπότε θα υπάρξει οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα ακόμη και στατιστικά να το πάρεις. Σκέψου το «μπαράζ πυρός». Θα είναι «εντυπωσιακό». Αυτό ακριβώς που ζητάμε πάντα. Σε 10΄΄, απ’ όλους μαζί μπορούν να ριχτούν ακόμη και 400 σφαίρες. Και σκέψου επίσης το «συμβολικό του πράγματος» την άλλη μέρα στο διεθνή τύπο.
«… Αντάρτες με «πρωτόγονα λιανοντούφεκα» κατάφεραν ένα «απρόσμενα θετικό αποτέλεσμα έναντι υπέρτερου εξοπλιστικά αντιπάλου»! Γνήσιοι απόγονοι ανταρτών! Η υπεροπλία αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι δεν παίζει κανένα ρόλο στον ανταρτοπόλεμο».
Το επικοινωνιακό αποτέλεσμα θα είναι τεράστιο. Και να μην ξεχνάμε το κυριότερο: «Ασφαλής διαφυγή». Λόγω μεγάλης απόστασης επιχειρησιακού team από στόχο.
- Επιμένω, είναι πάρα πολύ απλοϊκό το σχέδιο. Υπερβολικά θα έλεγα. Αν και ίσως τελικά μέσα στην απλοϊκότητά του να κρύβεται και η επιτυχία του. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθώ να έχω ενδοιασμούς για την επιλογή του στόχου. Επικοινωνιακά εννοώ.
- Δεν πειράζει. Η διαφωνία σου ακούστηκε. Οι υπόλοιποι πάντως συμφωνούν. Οπότε προχωράμε….»


Τίποτα δεν είναι ότι φαίνεται….

- Για να έχετε χάσει το χρώμα σας κύριε Γενικέ, μάλλον πειστήκατε για το επείγον του πράγματος.
- Τι είναι αυτό κύριε Συνταγματάρχα; Υποκλοπή; Γνήσιο; Είναι πραγματικό αυτό που διάβασα; Ή Σενάριο Άσκησης;
- Όχι. Δυστυχώς, είναι απολύτως γνήσιο.
- Τυχαία υποκλοπή; Αλγόριθμοι; Λέξεις κλειδιά;
- Όχι. Έχουμε «δικό μας μέσα». Φύτεψε κοριό.
- Άρα, το προλάβαμε. Θα το σταματήσετε.
- ……..
- Τι εννοείτε κύριε Συνταγματάρχα; Δεν είναι δυνατόν….
- Πολύ φοβούμαι πως «ναι» κύριε Γενικέ.
- Γιατί;
- Γιατί, όπως σας είπα, έχουμε δικό μας μέσα. Ρίσκαρε ήδη πάρα πολύ για να γίνει η ηχογράφηση της συνάντησής τους. Είναι μια ανάσα από το ν’ αποκαλυφθεί ο ίδιος. Και δεν πρέπει. Παίζονται πολλά περισσότερα.
- Εννοείτε πως θα επιτρέψουμε να γίνει η επίθεσή τους;
- Ναι. Αυτό εισηγούμαι δηλαδή.
- Και να εκτελεστεί ένας άνθρωπος; Και μάλιστα «τέτοιας διεθνούς ισχύος»; Δεν θα είστε με τα καλά σας. Αφήστε που αν επιτύχει ένας τέτοιος «Τακτικός Σχεδιασμός» θα βάλει ιδέες και σ’ άλλους και αύριο μπορεί ο Στόχος να είναι ένας εγχώριος λιγότερο φυλασσόμενος Μεγάλος Παράγοντας. Ποιός μας λέει ότι αύριο δεν θα πάνε 800 μέτρα από τη Βουλή και δεν θ’ αρχίσουν από μια ταράτσα τις βολές;
- Θα έχουμε πάρει τα μέτρα μας ώστε να αποτύχουν προτού αρχίσουν τις βολές. Κάτι θα σχεδιάσουμε ώστε λόγω πχ «τυχαίων απρόβλεπτων αντιξοοτήτων» ν’ αναγκαστούν να «ματαιώσουν» την ύστατη ώρα χωρίς να επιβαρυνθεί με υποψίες ο άνθρωπός μας. Πιθανότατα, κάποιο τροχαίο της τελευταίας στιγμής που θα μπλοκάρει το δρομολόγιο του στόχου λίγο πριν φτάσει στο βεληνεκές τους.
- Κατάλαβα. Παρακινδυνευμένο πάντως, έτσι;
- Πολύ, ομολογουμένως. Αλλά δεν γίνεται διαφορετικά.
- Ελπίζω ν’ αξίζει τον κόπο κύριε Συνταγματάρχα. Κάποιοι πάνω από μένα θα γίνουν θηρία μόλις το μάθουν. Κι όπως καταλαβαίνετε, θα πρέπει να το μάθουν σε λίγο, αμέσως μόλις τελειώσουμε την κουβέντα μας και βεβαίως θα είστε μαζί μου.
- Φυσικά. Και σας βεβαιώ ότι αξίζει τον κόπο.
- Όλα αυτά για μια απλή επίδοξη τρομοκρατική ομάδα που φαντασιώνεται ότι θα παίξουν τους αντάρτες με τα λιανοντούφεκα απέναντι σε πάνοπλους φρουρούς και θωρακισμένες λιμουζίνες! Κάτι δεν μου κάθεται καλά εδώ.
- Έχετε δίκαιο.
- Το ξέρω πως έχω δίκαιο. Αλλά θα μάθω επιτέλους κι εγώ τι τρέχει; Ή θα συνεχίσετε το γνωστό παιγνίδι μυστικοπάθειας της υπηρεσίας σας κύριε Συνταγματάρχα; Στην τελική και το δικό μου κεφάλι παίζεται και των από πάνω μου που σας επαναλαμβάνω ότι θα γίνουν θηρία μόλις τους το πούμε….
- Δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα κύριε Γενικέ. Είναι κάτι πολύ χειρότερο. Απλά «κάποιοι» θέλουν να φανεί σαν «τέτοιο». Γι’ αυτό και χρησιμοποιούν αυτή την ομάδα. Σαν υποχείριο. Κάποιος δικός τους την έχει «πλευρίσει» και τους «χειραγωγεί». Άλλωστε, δεν θα μπορούσαν μόνοι τους να έχουν βρει τόσο διαβαθμισμένες πληροφορίες για τόσο διακεκριμένο στόχο. Παραείναι «υψηλός για τις δυνατότητές» τους. Είναι στην κυριολεξία εντελώς έξω από τα χωράφια τους.
- Ξέρουμε τουλάχιστον ποιός είναι ο «χειραγωγητής» τους; Τον έχει εντοπίσει ο δικός σας;
- Όχι ακόμη. Γι’ αυτό και θέλουμε να παραμείνει ενεργή και η ομάδα και αυτός μέσα στην ομάδα. Για να κερδίσουμε χρόνο ώστε να εντοπίσουμε τον «σύνδεσμό» του και κατόπιν τον ίδιο τον «εντολέα».
- Δεν γνωρίζουμε συνεπώς ακόμη τον «Υψηλό εντολέα» της επίθεσης.
- Ακριβώς.
- «Ξεκαθάρισμα» λοιπόν.
- Ακριβώς. Κάποιοι αποφάσισαν να «κόψουν τις γέφυρες».
- Κάντο λιανά κύριε Συνταγματάρχα.
- Τελεί εν εξελίξει Πολιτειακή ευρεία έρευνα και δημόσιος έλεγχος διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Μίζες, προμήθειες επί εξοπλισμών κλπ, σωστά;
- Σωστά.
- Μου επιτρέπετε να μιλήσω ανοιχτά;
- Ναι.
- Κρυφές αντζέντες και στόματα που έφαγαν πιέζονται και είναι έτοιμα να μιλήσουν. Σωστά;
- Σωστά. Αν και επιχειρούν ακόμη να το «διαπραγματευθούν».
- Ακριβώς εκεί είναι το «κλειδί» της υπόθεσης.
- Δηλαδή;
- Αυτοί οι εν λόγω «κάποιοι υψηλοί διεθνείς ιθύνοντες» το γνωρίζουν αυτό βεβαίως και φυσικά δεν το επιθυμούν. Θέλουν να το «προλάβουν». Στέλνοντας βεβαίως τα «αντίστοιχα μηνύματα αποτροπής» προς πάσα κατεύθυνση.
- Κατάλαβα.
- Εφόσον λοιπόν αυτοί οι «κάποιοι πολύ μεγάλοι διεθνείς παίχτες» δεν το θέλουν αυτό κι εφόσον δεν γίνεται να «φάνε» κάμποσες χιλιάδες στόματα που «εμπλέκονται», αποφάσισαν να «φάνε τους μεσάζοντες». Να εξαφανίσουν ότι τους «συνδέει» μ’ αυτή την υπόθεση.
- Όπως πριν ενάμισυ χρόνο στη Ρωσία.
- Ακριβώς.
- Και γιατί δεν το κάνουν με τον ίδιο τρόπο;
- Εννοείτε τον «βρώμικο»; Της «νύχτας»;
- Ακριβώς. «Ξεκάθαρα». Εκτέλεση. Ή κάποιο «ατύχημα».
- Έπαιξε μια φορά αυτό κι ο μόνος λόγος ήταν πως πιάστηκαν εξ’ απήνης. Κι έπρεπε να κινηθούν πολύ γρήγορα. Δεν μπορεί να πιάσει δεύτερη φορά όμως. Χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι δεν είναι ικανοί και έτοιμοι να το ξανακάνουν αν απαιτηθεί.
- Οπότε τώρα είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε «σενάρια δήθεν τρομοκρατίας».
- Περίπου. Γιατί αν ήθελαν «δήθεν τρομοκρατική ομάδα» θα έφτιαχναν μια από μόνοι τους. Θέλουν όμως «αληθοφάνεια». Οπότε, προτίμησαν να διεισδύσουν σε μια «γνήσια» και να την «χειραγωγήσουν». Το σχεδιάζουν λοιπόν έτσι που να το «φορτώσουν» σε κάποια υπαρκτή τρομοκρατική ομάδα.
- Απώτερο κέρδος τους;
- Κατ’ αυτόν τον τρόπο όλα θα τελειώσουν με μια προκήρυξη της Τρομοκρατικής Ομάδας που θα αναλαμβάνει ξεκάθαρα την ευθύνη και βεβαίως θα στρέψει και τις σχετικές έρευνες προς την «λάθος κατεύθυνση». Συνεπώς, δεν θα διακινδυνεύσουν ούτε να κινήσουν σχετικές έρευνες των τοπικών και διεθνών αρχών αλλά – εξίσου σημαντικό – ούτε θα έλξουν τα «πυρά των Μεσαζόντων».
- Οι οποίοι ενίοτε ελέγχουν «ιδιωτικούς στρατούς», σωστά κύριε Συνταγματάρχα;
- Ακριβώς…οπότε υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι «ισχυροί μεσάζοντες» να εξαπέλυαν ανταποδοτικά πλήγματα προς κάποιους «εντολείς» κατόπιν σε αντίποινα.
- Και βεβαίως, σ’ εμάς μπλοκάρει δια παντός ο ήδη μετά πολλών φρένων διεξαγόμενος έλεγχος της διαφθοράς ενώ ταυτόχρονα γιγαντώνεται το ηφαίστειο της τρομοκρατίας.
- Σωστά…
- Και πιστεύεις ότι μπορούμε να πάμε «κόντρα στο κύμα» κύριε Συνταγματάρχα;
- Υποχρέωσή μου ήταν να το φέρω σ’ εσάς κύριε Γενικέ. Τώρα είναι στο δικό σας χέρι. Τώρα έπαψε να είναι υπηρεσιακό και μετετράπη σε πολιτικό το ζήτημα…
- Όπως πάντα…και ποιός θα πάρει την ευθύνη να πάει κόντρα σ’ αυτούς τους «διεθνείς ισχυρούς» κύριε Συνταγματάρχα; Ένας απλός Έλληνας Πολιτικός;
- Δεν δικαιούμαι να πάρω θέση σ’ αυτό κύριε Γενικέ. Αυτό που ξέρω είναι πως χρειαζόμαστε την εντολή της Πολιτικής Ηγεσίας για να το χειριστούμε με τον τρόπο που σας εισηγήθηκα ως Υπηρεσία.
- Ειδεμή, χάνεται ένας άνθρωπος, «υψηλού διεθνούς κοινωνικοοικονομικού στάτους» και ταυτόχρονα κάθε περιθώριο να βγάλει άκρη ο δημόσιος έλεγχος περί «διασπάθισης δημόσιου χρήματος» στα εξοπλιστικά προγράμματα.
- Πολύ φοβούμαι πως έτσι έχουν τα πράγματα κύριε….
- Κι έχει περιθώρια να επιτύχει μια τόσο….«ερασιτεχνική επίθεση» σαν αυτή που σχεδιάζουν;
- Όχι πολλά…
- Άρα, κάτι άλλο φοβάστε.
- Ναι…ότι θα «ενισχυθούν»…
- Δηλαδή;
- Ας πούμε, ότι, κάπου εκεί γύρω θα είναι πιθανότατα κρυμμένοι και κάποιοι «επαγγελματίες snipers με επαγγελματικά όπλα» που θα φέρουν πυρομαχικά που θα μπορούν να «δικαιολογηθούν» – κατόπιν, στην «αυτοψία» – ως χρησιμοποιηθέντα από τον οπλισμό της «ερασιτεχνικής ομάδας».
- Ο «Εντολέας» θα βεβαιωθεί λοιπόν ότι θα «επιτύχει η επιχείρηση». Και χωρίς να φανεί ο «μακρύς του δάχτυλος».
- Ακριβώς. Συνήθης τακτική.

Μετά την καταστροφική εξέλιξη της επιχείρησης

Μια εβδομάδα μετά…Ο Συνταγματάρχης μπαίνει ορμητικά μέσα στο γραφείο του Γενικού.
- Τι συμβαίνει κύριε Συνταγματάρχα; Προς τι αυτή η ορμητικότητα;
- Χαράματα έγινε η επιχείρηση…
- Και; Που κατ’ αρχήν; Σε ποιό δρομολόγιο;
- Στη Μαρίνα. Πλήρης αποτυχία.
- Η χτεσινοβραδινή μάχη των Νονών της παραλιακής εννοείτε;
- Ναι. Έτσι το «παρουσιάσαμε» για να κερδίσουμε λίγο χρόνο.
- Τι συνέβη; Τα κάνατε θάλασσα πάλι;
- Κάποιος σίγουρα τα έκανε θάλασσα. Αλλά δεν είμαστε εμείς αυτός.
- Ποιός το χειρίστηκε κύριε Συνταγματάρχα; Εσείς. Εμείς σας δώσαμε έγκριση με προσωπικό μεγάλο πολιτικό κόστος και ρίσκο.
- Ααα, κατάλαβα. Όπως πάντα οι Πολιτικοί πάνε να βγούνε λάδι και τα φορτώνουν όλα στους «ανίκανους υπηρεσιακούς».
- Πρόσεχε τι υπαινίσσεσαι κύριε Συνταγματάρχα. Και πες μου λεπτομέρειες.
- Μας την είχαν στημένη. Γνώριζαν τα πάντα. Αναρωτιέμαι από ποιόν.
- Ξαναλέω: πρόσεχε τι λες…
- Πριν φτάσουν στο τελικό στάδιο της διαδρομής όπου είχαμε σχεδιάσει ένα τροχαίο που θα τους έστελνε σε «ασφαλή διαδρομή» ελεγχόμενη απο εμάς και μακριά από τους τρομοκράτες, άλλαξαν ξαφνικά δρομολόγιο από μόνοι τους προς άλλη κατεύθυνση από εκείνη που τους είχαμε ετοιμάσει. Και σ’ εκείνη τη διαδρομή συνέβη κανονικά το χτύπημα. Το οποίο και πέτυχε. Οι τρομοκράτες τους περίμεναν με άλλη ομάδα εκεί. Ο «στόχος» είναι νεκρός. Μαζί με άλλους δέκα της συνοδείας του.
- Ο άνθρωπός σας γιατί δεν σας ειδοποίησε;
- Δεν έχουμε καμία επαφή μαζί του. Προφανώς τον «έχουν». Αγνοούμε αν είναι ζωντανός ή νεκρός.
- Λυπηρή εξέλιξη.
- Αυτό έχετε να πείτε μόνο κύριε Γενικέ;
- Τι άλλο να πω κύριε Συνταγματάρχα;
- Ότι, ας πούμε, κάποιοι από την Ανώτερη Πολιτική μας Ηγεσία «μίλησαν» και «κρέμασαν» δικούς μας ανθρώπους για μια ακόμη φορά. Θυσίασαν για μια ακόμη φορά συνάδελφο που έπαιζε τη ζωή του κορώνα γράμματα για το Δημόσιο Συμφέρον και την Εθνική Ασφάλεια.
- Πρόσεχε τι λες κύριε Συνταγματάρχα. Πάνω στον απολύτως κατανοητό θυμό σου κατηγορείς χωρίς στοιχεία πολύ υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.
- Έχω άδικο κύριε Γενικέ; Φαίνεται ξεκάθαρα ότι «κάποιοι» ειδοποίησαν ταυτόχρονα και τον «εντολέα» και το «θύμα». Προφανώς, ήθελαν να τα έχουν καλά και με τους δύο. Αδιαφορώντας για την ζωή του συναδέλφου. Οπότε και το χτύπημα πέτυχε και βεβαίως χάθηκε ένας πολύ σημαντικός «κρίκος» – ο «Μεσάζοντας» – που θα οδηγούσε στην διαλεύκανση ενός λαβύρινθου «Ελληνικής Διαφθοράς». Πολύ σημαντικές οι απώλειες για να τις θεωρήσουμε «απλή σύμπτωση», δε νομίζετε;
- Ξαναλέω: πρόσεχε τι λες κύριε Συνταγματάρχα. Και οι τοίχοι έχουν αυτιά. Άλλωστε, για να δεις ότι δεν σας ρίχνει κανείς ευθύνες για την «ατυχή αυτή εξέλιξη», εδώ μπροστά μου έχω έτοιμες, υπογεγραμμένες κάποιες πολύ αξιόλογες μεταθέσεις εσένα και της ομάδας σου. Ήταν άκρως επιτυχής η «ερευνητική δουλειά» σας, συνεπώς ανταμείβεστε όλοι. Ανεβαίνετε κατακόρυφα. Κι από πλευράς «τίτλων» κι από πλευράς αποδοχών. Οι οποίες πολλαπλασιάζονται.
- Κι απ’ ότι βλέπω εδώ, διασπάται η ομάδα μου και πάνε όλοι, μόνος του ο καθένας στα τέσσερα σημεία της Υφηλίου. Άρα, θα είναι και «εύκολοι στόχοι» σε κάθε «καλοθελητή», έτσι;
- Ω, μα σταματήστε για λίγο να σκέφτεστε με σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
- Σενάρια; Όλοι αυτοί οι πρωινοί νεκροί και οι τεράστιες απώλειες της σοβαρότατης αυτής Δικαστικής Έρευνας δεν δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Το αντίθετο θα έλεγα.
- Σκέψου καλά πριν κάνεις κανένα απονενοημένο διάβημα κύριε Συνταγματάρχα. Τα βάζεις με πολύ πολύ υπέρτερους αντιπάλους. Αυτό μόνο σου λέω.



Related Posts with Thumbnails
Δυναμή μας στο νέο Blog Ρόδου, είναι η δική σας συμμετοχή, με τις προτάσεις και τα σχόλια σας.


Μη ψιθυρίζετε. Φωνάξετε δυνατά την άποψη σας.

greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,greek blog, blogs, greek blogger,bloggers, ksipnistere, rc-café, epirus-ellas, rodosblog-xrisostomos, xrisostomos, xrysostomos, χρυσόστομος blog, ktikio, kafeneio-gr, kafeneio, tro-ma-ktiko, akommatistoi-istologoi, taxalia, press-gr, rc-café, olympia.gr, troktiko, tro-kti-ko, fimotro, gazzetta.gr, gazzetta.gr, news24gr, totefteri, sarotiko, apneagr,troktiko73-10.blogspot Ακομματιστοι Ελληνες Ιστολογοι

πέστα Χρυσόστομε,Pesta Xrysostome,pesta Χρυσόστομε


Τι γράφουν οι bloggers σήμερα


Xrisostomos Rodos Blog

Xrisostomos Rodos Blog

The Secret Real Truth

The Secret Real Truth

oxaxanoulis

oxaxanoulis

Stat